Ontdek Hasselt, hoofdstad van de smaak!

Hasselt.
Smaakmaker.
Spraakmaker.

In de bruisende binnenstad bezoekt u exclusieve boetieks, trendy koffieshops en exquise restaurants.

En dat allemaal met de bekende Limburgse charme en gastvrijheid. Kwaliteit staat centraal. Zowel culinair als cultureel. Niet voor niets verdient Hasselt de titel ‘Hoofdstad van de Smaak’. 

Ontdek waar TT15 ligt
Het architecturale stadhuis van Hasselt maakt indruk op iedereen

Zoveel te beleven,
zoveel te genieten

Houdt u van cultuur? Bezoek dan een van de vele Hasseltse musea en galeries die uw honger naar cultuur telkens weer weten te stillen. In amper vijf minuten wandelt u naar het Cultuurcentrum Hasselt, kunstencentrum Z33 en het Modemuseum. Cultuur binnen handbereik, wanneer u maar wilt.

Of trek naar de Ethias Arena, de grootste evenementenlocatie van Hasselt. Hier geniet u van concerten van bekende nationale en internationale artiesten. Daarnaast zijn er regelmatig interessante beurzen.

Volop genieten aan Quartier BlueDe torens van de TT-wijk kenmerken de skyline van Hasselt

Van ontspanning tot event Hasselt houdt het boeiend

Naast zijn bruisende hart met winkels, musea en horecazaken heeft Hasselt natuurlijk nog veel meer te bieden. Zoals de grootste Japanse tuin van Europa, een weerspiegeling van het Japanse landschap. Deze tuin kan elk jaar rekenen op talrijke bezoekers vanuit de hele wereld. Voor Hasselaren is deze rustgevende plek gratis toegankelijk. 

Hasselt ligt in het centrum van de Euregio. De stad trekt daardoor evenementen met naam en faam aan en organiseert ook zelf heel wat activiteiten. Denk maar aan de Jeneverfeesten, een van de grootste stadsfeesten in Vlaanderen. Elk jaar in oktober vieren de stad, haar inwoners en de vele bezoekers het drankje waar Hasselt terecht trots op is. Bent u jong of jong van geest? Dan ontvangt Pukkelpop u in augustus met open armen.

De Japanse tuin biedt rust en groen in een unieke omgeving

Genieten van de natuur,
in Hasselt en daarbuiten.

Het mag duidelijk zijn: Hasselt is veel meer dan de winkel- en wandelstad die zoveel mensen bekoort. 

De Flanders Nippon Golfclub ontvangt enthousiaste golfers op haar schitterend aangelegde parcours met veel waterpartijen. Aan de andere kant van de stad ligt de Abdij van Herkenrode: een mooi gerestaureerde abdijsite, midden in een natuurgebied van 100 hectare. 

Nog meer groen vindt u op Domein Kiewit en in Bokrijk. Puur natuur, puur genieten. U verkent deze mooie omgeving via prachtige wandel- en fietsroutes. 

Hasselt ligt in het centrum van Limburg. U bent dus in geen tijd in andere Limburgse steden, zoals Sint-Truiden, Genk en Tongeren. Vanuit het filevrije Limburg rijdt u bovendien snel naar Nederland of Duitsland. 

Volop genieten van het bruisende centrum van HasseltSnuif cultuur op in kunstencentrum Z33