Een stad
in beweging

Hasselt trekt de kaart
van vernieuwing

Op een topligging binnen de Groene Boulevard van Hasselt werkt Group GL aan de herinrichting van het vroegere kantoorgebouw. Het krijgt een volledige make-over. Tot en met de negende verdieping verrees een nieuw hotel: Park Inn by Radisson.

Bovenaan komen er acht exclusieve appartementen, verdeeld over drie verdiepingen. Vlak onder de al bewoonde penthouses en met een prachtig uitzicht over de stad. Er zijn nog zes appartementen te koop.

Hier geniet u in alle rust. De TT-wijk maakt deel uit van de stadshernieuwing ‘Stadhuis 2018’. Op het domein van de oude rijkswachtkazerne, vlak bij de TT-torens, bouwde Hasselt een nieuw stadhuis voor alle stadsdiensten samen. Het resultaat is een knap staaltje van moderne architectuur, met een opmerkelijk spiegeleffect en een grote daktuin.

Bekijk hier ons aanbod

De tweetorenwijk.
Een duik in de geschiedenis van een oude volkswijk

In de jaren zestig van de vorige eeuw maakte volkswijk ‘De Beek’ plaats voor vernieuwing en hoogbouw. Een van de oudste wijken van de stad verdween. Hasselt koos voor twee hoge torens en een groot plein. De wijk werd bekend als de Tweetorenwijk. In 1973 kreeg het omringende plein de naam Torenplein. 

Een gedeelte van het Torenplein verdween een tiental jaar later. Hasselt bouwde er flink wat winkelruimte. Die nieuwe wind bracht ook een nieuwe naam: Flanders Nippon Center. 

Maar de Hasselaren omarmden de nieuwe naam niet. Ze bleven spreken over de TT-wijk, vandaag nog altijd. Het is hun ode aan de twee torens die Hasselt kenmerken.

Maak kennis met Hasselt